donderdag 28 juli 2011

schatjes

morgenochtend vroeg ga ik op vakantie, dus het zal rondom de maandag niet stil zijn, maar maandags wel.


wat ik verder nog even kwijt wou:

Vroeger dacht ik dat er een grote vuilniszak om de aarde ging wanneer het avond werd. In de grote vuilniszak had iemand gaatjes geprikt met een naald. Daar scheen het licht door.
De persoon die de aarde in handen had keek er graag naar. Gewoon, wat de kleine wezentjes allemaal uitspookten. Ha, kijk daar is er eentje diein z’n neusje peutert. Grappig!
De persoon was een jongetje. Hij had een soort schema elke dag van de week. Dat moest wel, want anders zou hij wel eens vergeten om de vuilniszak erover te doen en dat gebeurde nooit! Kortom, vast schema.
Elke ochtend maakte zijn moeder hem wakker. Om half 8. Zo’n moeder die je ziet in Edward Scissorhands. Erg lief maar tamelijk nutteloos. Ze droeg een eng roze jurk met een hals net boven haar sleutelbenen. De jurk viel net tot over haar knieĆ«n. Ze droeg gele oorbellen. Ronde. Zo groot als twee-euro muntstukken.
Elke dag wanneer zijn moeder hem zacht op zijn schouder tikte en hem wekte, sprong hij opgetogen uit bed om zijn pyjama uit te trekken om die vervolgens net opgevouwen op zijn kussen te leggen. Nog even het dekbed strak trekken. Zijn kleren lagen klaar op de houten lakstoel naast zijn bed en hij trok ze aan.
Hij opende de aarde en dronk een glas melk met een boterham met jam en pindakaas.

Je wil zo graag ouder zijn, maar wanneer je het bent wil je weer jong zijn.

daarom ben ik nu 18.
lekker,
tussenin.

1 opmerking:

Een handje vol toffe mensen zei

Veeeeel plezier op vakantie :) Waar ga je heen?
Nou, veel plezier in ieder geval, en schrijf de maandag na maandag maar een fijn verslag, hihi :)

(En dit is trouwens Marije.)